Kategoriarkiv: Kultur

Præmieret lokal jubelkunst

TRE LOVENDE TALENTER UDMÆRKES MED DEN KNOCKELSKE GUMMIMEDALJE

Kunstnersamvirket “Brun Bakke” holder i disse dage sin forårsudstilling på loftet over bolsmand Salzwaffels svinestald, Klamhuse Hede. Louis B. Knockel har for 67. år i træk besøgt udstillingen og fundet anledning til at uddele tre af lokalavisens eftertragtede gummimedaljer.


Første medalje går til malerinden Bibba Schlubberthøi, Blodhavn, for dette ypperlige gruppebillede. “Det forestiller mine kunstnerkammerater og mig selv (længst t.v.) efter en undervisningstime på Husmandsfamiliernes Aftenskole. Vi har brugt en statue af borgmester Bakunin-Bertelsen som model, og efter god moderne kunstnerskik smider vi derefter statuen ud af vinduet og lader den dematerialisere mod fortovsfliserne.”

Anden velfortjente medalje tilfalder den 96-årige billedskærer Thabita Bolsche for dette prægtige værk med titel “Bob og Jokum”. Det viser hendes oldebørn i færd med det, de er allerbedst til, og familiestolthed lyser ud af motivet.

Tredje og sidste værk i hædersrækken hedder “Onkel Lupus læser Landsbytossen” og er malet med følsom hundehårspensel af det unge stjernetalent Gylbert Pungknockel. Han fik ikke blot medalje, men opnåede også at sælge sit billede til Louis B. Knockel for 13,46 kr.

MERE LOKALKUNST AF HØJESTE LØDIGHED HER:

Retur til avisens forside

Ny sexuallitteratur på husmandsbibliotek

Klamhuse Husmandsbibliotek, gennem generationer en hovedkilde til egnens åndelige ernæring, har takket være sammensparede midler og en donation på kr. 19,34 fra Den Knockelske Folkeoplysningsfond kunnet udvide samlingen af sexuallitteratur med såvel underholdende som oplysende nye værker.

Indskrivning på husmandsbibliotekets venteliste begynder lørdag morgen kl. 07.14 prc. Publikum danner kø langs latrinrenden mod sydvest. Der må påregnes ventetider op til 37 måneder, før de mest populære titler bliver tilgængelige.

Herunder ses de vigtigste nyanskaffelser. De 2 første foreligger i hver 2 exemplarer, oplyser overbibliotekar Lubbert von Betelmann, Klamhuse Vestermark.

Flere righoldige litteraturfund her

Retur til avisens forside

Nyt Dansk Romanforlag: FEDE-NIELS BIND 4

Kampen om Pjaltegården OMSLAG 2

E-bogen er udkommet! Hent den straks, klik her:

Fede-N bind 4 KAMPEN OM PJALTEGÅRDEN

Salgs- og distributionsbetingelser står på bogens sidste side.

Bemærk også: Bogen vises og kan læses i de fleste browsere. For at gemme den på din computer skal du muligvis trykke på en download-knap som vist her:

Brug pil

Hils på det stolte og glade unge forfatterpar:

Niels og Malvina

De første begejstrede anmeldelser er indløbet:

Kadaveropskæringens ABC! “Flammeskær over fækaliestabelen”! Jeg ville ønske at Don Martin kunne illustrere pragtværket. Man kan nærmest lugte den nervepirrende handling! Burde ligge på alle børn og andre sengeliggendes sengeborde.
EBERHARD STÜRWOLT
Samfundskulturanalytiker og professor ved Klamhuse Folkeuniversitet

Ikke siden “Døden på larvefødder” er dansk litteratur blevet beriget med noget så slagkraftigt – og så endda med en brav nordvestjyde i hovedrollen. Køb og læs, siger jeg bare, køb og læs!
GYLLA PLUMOSIS
Forkvinde, Nordvestjysk Sven Hazel-Selskab af 1991

Fede-Niels bind 5: JULEFEST PÅ HALUNKENBORG hentes her

Fede-Niels bind 3: DØDENS PØLSER hentes her

Fede-Niels bind 2: DOMMEDAG OG DUMMEBØDER hentes her

Fede-Niels bind 1 HIMMEL, HELVEDE, HOLSTEBRO hentes her

Retur til avisens forside

Oldinge i fortid, nutid og fremtid

STORJUBELTEMA, PRODUCERET MED STØTTE FRA LFSGM:

LFSGM sure gamle plakat

Brændte oldinge og specialvehikler til kamp mod indstrømmende turistpøbel

Forslag om oldingehjem med rindende vand og rustfri defækationsanlæg

Fækaliemægler P.Q. Blodhave død efter 89 1/2 års sygdom

Arvestrid bilagt: Kadaver fik 96 lussinger

Lupus vendt hjem med selskabsgris

Nyt kursus: Familiekannibalisme i teori og praksis

Oldefars sidste ønske: Burger med i graven

Festforsikring mod næsten alle svinestreger

Larmo-Sagaen: Tilbage til de Gamle Dyder!

Banjoparade, festlussinger og fækaliepyramide

Ungdommens kilde fundet i tævehunds mundtøj

Skærpet kadaverkontrol efter natlige flugtforsøg

Alle nordvestjyder har krav på fem lussinger i døgnet

Nordvestjysk komiker afslutter 50 år gammel vittighed

Knockelfilm slutbillede

Retur til avisens forside

Populært historisk forsamlingshus genåbner

Crass Børsting LOGO

UGENTLIGE LUSSINGER OG FESTMIDDAGE I NØRRE USSELDRUP

Folkelig jubel vil bølge hen over Nordvestjylland, efterhånden som alle erfarer, at vort kære gamle forsamlingshus Purgatorium nu omsider genåbner. Nyheden blev i dag kl. 07.34 udråbt fra indgangsportalen til forsamlingshuset, beliggende Difteritis Allé 4-6, Nørre Usseldrup.

Purgatorium04

Mange vil med sorg erindre, hvordan hovedbygningen blev lagt i ruiner af en tarmgaseksplosion for næsten 10 år siden. Et privat selskab, indkaldt til fejring af Lupus Rakkelots 101-års fødselsdag, havde indtaget helt uforsvarlige mængder af kålpølse, gæret roemos, blå drikkepetroleum og andet højeksplosivt materiale, og da fødselaren defækerede foran en flammende pølsegrill, startede det en kædeeksplosion af en voldsomhed, som forsamlingshusets bræddeværk ikke havde nogen chance for at modstå.

Eneste trøst efter ødelæggelsen var, at et stort antal Rakkelpotter gik med i købet.

Besindige og velmenende nordvestjyder har uafbrudt siden ødelæggelsen samlet materialer og økonomiske midler til Purgatoriums genopbygning. Brædder, tagblik, vinduesglas i forskellige farver, latrinspande og andet husgeråd er tilgået byggepladsen. Økonomisk nåede indsamlingen op over 300 kr., godt hjulpet af Den Knockelske Kulturfond, ligesom Louis B. Knockel personligt har støttet med tusinder af stimulerende arbejdslussinger.

Mandag bliver dørene så slået op til det genskabte folkelige mødested. Fast ugeprogram herunder:

Purgatorium plakat ugeplan

Mødesalen med tilhørende garderobe-, køkken- og latrinfaciliteter kan på alle andre dage og tidspunkter lejes til såvel private som offentlige arrangementer, og huset vil således fungere i grundlæggeren Gingko Hæslings ånd. Hans portræt pryder i storformat salens endevæg.

Gingko grundlægger

Overlevende medlemmer af Rakkelpot-slægten kan dog ingensinde mere vise sig i Purgatorium, hverken som lejere eller deltagere i arrangementer af nogen art. Borgervæbningens kamphunde vil sammen med NVGT (Nordvestjysk Geriatrisk Tæskehold) beskytte lokaliteterne mod fremtidige trusler.

SE OGSÅ:

Henv nekro RAKKELPOT

Retur til avisens forside

Jagten på den halunkske skat 3:8

HalunkLOGO

POTRAKLERNES STRAF

Da jeg vågnede var jeg halvnøgen og bundet fast til en penisskulptur i en mindre landsby med hytter bygget af grove fækalier. De indfødte, de såkaldte Potraklere, havde taget mig til fange og gav mig skridtprygl og våde fingre i ørerne.

De viftede med skattekortet og fortalte mig at de allerede havde fundet pengene. Sedlerne havde de spist som salat og mønterne havde de hældt i havet for sjov.

De havde dog aldrig fundet Rektalrubinen. Den måtte være gemt et andet sted på øen. Kortet var derfor ubrugeligt.

Store Bob

”Du er vores fange nu. Du skal lede efter rubinen for os. Nat og dag! Når du finder den sælger vi den på det sorte marked. Fortjenesten vil blive delt imellem os. 92 procent til os, 1 procent til dig og syv procent som offergave til vores gud, Store Bob.”

Et urimeligt forslag, men torturen var for hård. Jeg kunne ikke holde til det mere.

”DET ER EN AFTALE!” hylede jeg.

Fluks videre til næste dramatiske episode

Føljetonens første del           Føljetonens anden del         Retur til avisens forside

 

Populær sanger lider tragisk anoreksi-død

Af L. Emmedasker, forhenværende udengriskskribent, og S. Kørbug, praktikant

En af Nordvestjyllands populære folkesangere, Verner Flomborg, søn af restauratørparret Hildur og Griffin Z. Flomborg, “Flæskesuppehuset” på Klamhuse Hede, er død, 15 et halvt år gammel. En brutal slankekur af flere timers varighed kostede ham livet.

Flomborg01

Unge Flomborg optrådte senest ved Anoreksiforeningens årsmøde i Sønder Usseldrup. Han var dengang netop kommet sig efter denne grimme sygdom og udtalte selv: “Nej, det er ikke en køn sygdom.”

Hans manager og dermed personlige masturbatør John Mistänckt, som lige er kommet sig over en noget ubehagelig hændelse med en ostehøvl, udsendte i aftes via vinylplade en officiel meddelelse om det tragíske dødsfald.

“Jeg kender intet til det fækaliemisbrug, som det siges, at Verner Flomborg skulle have været ude i,” udtaler John Mistänckt, der i sin tid blev kendte for at bygge et unedbrydeligt sommerhus, som dog blev til ruiner, da han sneg en kæmpe prut med bonusklumper ud.

Mistänckt manager

Flomborgfamiliens mangeårige nabo, gededomptør Racketta Bombardine, udtaler rystet: “Jeg anede ikke, at stakkels Verner led af anoreksi. Hvis jeg havde vidst det, ville jeg have tildelt ham alle de nødvendige lussinger for at få ham på ret køl igen.”

SE OGSÅ:

HenvÅretsdødeNY

Retur til avisens forside

Provokunstners korsfæstede lem rejser sig efter tre dage

WolleCavlingLOGO

NORDVESTJYSK MIRAKEL
(netop indtelegraferet)

Den nordvestjyske avantgarde kunstscene har I de senere år tiltrukket sig større og større opmærksomhed. Først var det proprietær Tristan Tzarasgaard og hans brune Dada bevægelse, der skabte begejstring i saloner fra New York til  Bilbao og Brabrand. Senere satte konservesfabrikant Bruno Papenschwantz Klamhuse på verdenskortet med sin minimalistiske latrinkunst, bedst symboliseret i mesterværket Lort på Dåse.

Der var derfor stor opmærksomhed over den unge kunstner Max Uwesgaard og hans nyeste installation opført over den forløbne uge.

Max01
To spottende forbipasserende fra Usseldrup furry-bevægelsen er på vej til Max’s hårde gang med brættet og naglerne på Via Dolorosa langs Den Jyske Homorute fra Lem til Tarm.

Forud for selve korsfæstelsen var der forløbet en hektisk uge I Klamhuse birkeret.  Max Uwesgaard har med sin insisterende facon ofte gjort sig upopulær I området. Han har gjort sig uvenner med prominente borgere som vor lokale Rabbi Birge, hele Nordvestjyllands Jodlejøde.

Max02
Godtfolk langs ruten lader deres unger se processionen med den stakkels kunstner.

Da amtmanden således torsdag eftermiddag gav den på torvet forsamlede menneskemængde valget mellem at løslade Max Uwesgaard og den livstidsdømte savmorder fra Tolne-Banden, havde Rabbi Birge influeret mængden til at fravælge Max.

“Hvem skal jeg løslade?” spurgte amtmanden febrilsk den sammenstimlede mængde af landproletarer, glædespiger og bagbordsmatroser.

“Tolne Manden!” gjaldede mængdens samstemende svar under rabbi Birges joldende ledelse.

“Øh, hvad skal der så ske med provokunstneren?”, spurgte den forvirrede amtmand mængden. Svaret kom prompte: “ Maxes straf bli’r storeslem. Han ta’r hjem med sømmet lem” lød råbt.

Herefter gik det slag for slag. Forud for selve naglingen var Uwe Max blevet hånet i en procession på den jyske Via Dolorosa. Da processionen endelig nåede Blodhavn Hovedskallested og hammer og søm kom frem, var  Max knapt ved bevidsthed. Lørdag morgen tog piger fra Erne Bavnings folkebordel sømmene ud af lem of krydsfinerplade og bragte den udmattede kunstner til et velfortjent hvile.

Max03
Glædespiger fra Erna Bavnings Folkebordel opdager påskemorgen den mirakuløse genrejsning.

Hvad der herefter skete, har vi til en vis grad kun modstridende øjenvidneberetninger om.  Erna Bavning forklarer:

“Søndag morgen var jeg som sædvanelig stået tidligt op for at gøre pigerne klar til morgenens rykind. Jeg hørte da et skrig fra brusekabine 1. Da jeg nåede frem var badeforhænget revet I stykker, og Max stod I kabinen, men en krans af ild omkring testiklerne og en imponerende 45 graders vinkel på de mishandlede 10 centimeter organ. Aldrig I min tid som praktiserende bordelmutter har jeg set en så markant tilbagekomst fra slaphed. Vi taler ikke om Viagra pulveriseret elfenben her; den rejsning fra slaphed til coitusparathed er simpelthen et mirakel!”

En sælsom historie fra påsken I Nordvestjylland, men gode tidener for os alle.

SE OGSÅ:

HenvCavlingRABBINERBORDEL

Retur til avisens forside