Tragisk dødsfald: Popsanger Gideon Schlubbert, 98 år

NekroLOGOBørst

En af Nordvestjyllands markante stemmer gennem det meste af et århundrede, popsangeren Gideon Schlubbert, forstummede i år efter voldsomme optøjer i Klamhuse Folkepark.

Gideon, der blev 98, voksede op på husmandsstedet Schlubbertsminde, Usseldrup Hede, hvor han sammen med sine otte søskende tidligt blev oplært i lussingdans og flerstemmige vokale udfoldelser.

Schlubbert01

Efter krigstjeneste på Østfronten debuterede Gideon Schlubbert i 1947 som sanger og masturbationsartist i Blodhavn-revyen “På vilde Vover”. I de følgende årtier indsang han over 100 grammofonplader og opnåede et samlet salg på næsten 430 eksemplarer. I 1959 var hans version af “Slentre gennem brun nedbør” i flere uger nr. 2 på Klamhuse Brugsforenings hitliste.

Ved siden af den kunstneriske karriere var Gideon aktivt involveret i gedeavl. På en sommerdag i 1991 blev han angrebet af en jaloux norsk vædder og, blottet som han var, udsat for en afbidning, der for altid ændrede hans stemme. Det ældre publikum husker ham som en markant basbaryton, men nu lå tonelejet flere oktaver højere.

Schlubbert02

En svigtende kontrol over intonation og vibrato fik den gamle popsanger til at skrue stadig højere op for volumen, og midt på sommeren fik publikum ved et udendørs folkestævne i Klamhuse nok. De sidste minutter af popsangerens liv skal ikke gengives i detaljer. Et stort antal af vore læsere vil have hørt hans dødsskrig. Over det meste af Jylland og i dele af Sydnorge blev folk vækket, mens det foregik.

Vi, der kendte Gideon i hans bedste dage som sanger og masturbationshelt, stillede op i en rank kolonne, da resterne af hans kadaver skulle bæres frem til Klamhuse Kødfoderfabrik, rampe 4.

Forrige dødsfald           Næste dødsfald           Retur til avisens forside

2 tanker om "Tragisk dødsfald: Popsanger Gideon Schlubbert, 98 år"

  1. Sogneborgm. Hartmann Stahl-Eisenmann

    Ja, man fatter det jo ikke! Denne store soloartist optrådte i Gustenhuse så sent som sidste måned, ved indvielsen af de nye gloryhole- og peepshow-kabiner i Knaldekassen. Det var med et uforglemmeligt potpourri af gamle, danske sange, såsom: “Nu Titte Til Hinanden”, “Op Al Den Ting”, “Min Fætter Fra Als” og “Først Den Ene Vej Og Saa Den Anden Vej”. Et såre tragisk tab for musikken!

    Svar
  2. Louis B. Knockel

    Hjemsognenes genbrugsbutikker og loppemarkedshandlende melder enstemmigt, at priserne på bevarede eksemplarer af hr. Schlubberts grammofonplader i det sidste døgn er steget fra gennemsnitligt 15 øre pr. stk. til op mod det dobbelte. En opkøber fra auktionshuset Brun-Nasmussen, Holstebro afdeling, skulle stå bag denne uhørte boble i markedet.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image