Månedsarkiv: januar 2016

Kun 1 hus har overlevet syndfloden

Butthead LOGO

NYT OM KATASTROFEN I BLODHAVN

Det var et alvorligt og for mig meget traumatiserende gensyn med den ellers så smukke havneby. Hele bymidten er stadigvæk dækket af “syndfloden”, og det har tillige regnet en del, så der er et søle ­aldeles uden sidestykke.

Dertil kommer, at havnens krokodiller er gået i land. De kunne naturligvis lugte et måltid. Det er bare så skrækkeligt! Krokodiller kan godt lide pløre, så de har gravet sig ned og mæsker sig med de stakkels afdøde indbyggeres hele og halve kroppe, der ligger og rådner i sølet. Ja, de store reptiler frådser i menneskekød.

Havnekrokodille

Hele denne oplevelse i Blodhavn har taget så hårdt på mit unge sind, at jeg nu må af sted på en måneds rundrejse i Caribien (på bladets regning) for at få de uhyggelige hændelser lidt på afstand.

Blodhavn B&B

Jeg vil skåne sarte sjæle for fotos af bymidten. Derimod bringer jeg et foto ­ af det eneste tilbageværende hus, som takket være ejerens fremsynethed har klaret katastrofen. Det er i øvrigt byens bed and breakfast, og den er stadig åben for gæster.

SE OGSÅ:

HenvEisenmannSKOLEMAD

Taersk Oil i megainvestering: Olie sydpå, brunvare nordpå

Butthead LOGO

$ 50 mia. i indeværende år

Uro og faldende priser hersker på oliemarkedet. Det før så givtige sorte guld er nu helt til rotterne price-wise.

“Derfor er vi i Taersk Oil & Gas gået nye veje”, oplyser en talsmand for selskabet. “Vi anlægger en dobbelt pipeline fra Nordnorge gennem Nordvestjylland og ned til det Nordafrikanske fastland. Vi har fra Nordsøen så rigeligt med olie, langt mere end vi selv kan bruge, og med bare den ene pipeline vil vi kunne dække Afrikas behov i mange år fremover.”

Rørledning02

“Kritikere af denne investering vil så indvende: Jamen, Afrika har jo ingen penge. De kan ikke betale for olien og bla­ bla­ bla… Ser du, det er her, den anden pipeline kommer ind i billedet. Afrikanerne har måske ikke penge, men de har noget, der er mere værdifuldt, nemlig brunt guld, og tilmed i enorme mængder.”

Foto fjernet

“Ifølge WHO’s statistik producerer en gennemsnits-afrikaner mere end fire gange så meget fækaliemasse som den hvide mand (kaukasisk race). Denne mængde vil Taersk Oil pumpe frem til lager- og salgssteder på strategiske placeringer i Europa. Vi kan med et slag opnå monopol på denne eftertragtede vare. Siden århundredeskiftet er prisen på brunvare kun gået én vej, nemlig op, op og op!”

Fækaliepram

“Vær klar til aktietegningen på dette projekt. Aktierne sælges efter først-til-mølle princippet fra og med mandag morgen kl. 09.37 prc. Slagt sparegrisen, kontakt dit pengeinstitut og glæd dig, til den brune værdimasse kommer pumpende hen over grænserne,” slutter olieselskabets talsmand, som af en eller anden grund optrådte med en sort ulden pose over hovedet.

SE OGSÅ:

HenvTidevandTARMGAS

Kæmpe eksplosion i Blodhavn City

Butthead LOGO

UNG OG HENSYNSLØS SPEKULANT BRINGER INDBYGGERNE I FARE.
FLERE PERSONER DRUKNET.

Tidligt i morges lød et overdøvende brag i midtbyen i Blodhavn. En flod af brunvare flød gennem byen. Adskillige personer meldes druknet, og endnu flere savnes.

Bagermester Marie Jensen udtaler: “Det enorme brag fik mig til at tro, at det var Jordens undergang. Det er jo helt forrykt, at en brunvarespekulant bringer os alle i livsfare. Jeg reddede kun livet, fordi jeg var på vej væk fra byen, da eksplosionen skete. Jeg var på vej til Nørre Usseldrup for at indsætte dagens omsætning på min ­brunvarekonto i den lokale bank.

Politimesteren Harding Bumhöfer udtaler: “Det er en alvorlig sag, og denne hensynsløse spekulant vil blive retsforfulgt.”

Blodhavnsoversvømmelse02

I et forsøg på at tjene lidt ussel mammon havde spekulanten oplagret ca. 7000 kubikmeter fækalier i en hermetisk lukket silo. Som de fleste ved, skal der være et udluftningsrør på toppen af siloen. Det var denne mangel, der fik hele herligheden til at eksplodere med disse for vor by så tragiske følger.

Foto fjernet

Det bliver svært at genopbygge Blodhavn, når så mange indbyggere og huse er forsvundet.

Vores stakkels borgmester overlevede. Kun hans hoved stak ud af pløret, men han blev trods alt reddet.

Tak til de frivillige hjælpere og æret være de bortgangne. Der holdes 2 minutters stilhed i morgen kl. 05.29-05.31 prc. (Tidspunktet er valgt, så det ikke forstyrrer udgravningsarbejdet eller andre samfundsnødvendige aktiviteter.)

Vor modige reporter Butthead vil snarest drage tilbage til Blodhavn og rapportere derfra.

SE OGSÅ:

HenvHalunkEKSPLOSIONSLUSS

 

Smør huset med brunvare

Butthead LOGO

GODE RÅD TIL VEDLIGEHOLD

I de gode gamle dage ”kridtede” vi husene, når det blev forår. Det er en tradition, der stadig er aktuel, og i de mere velstillede familier gjorde man det med brunvare. Hele hytten fik et fint lag forårsbrunering, som vi kalder det.

Bedstefar var i familie med byens fækaliehandler, hans gamle stenrige onkel Anton, der forsynede os med gratis plut (den fineste letflydende vare).

Onkel Antons siloer var oven på vinteren vanligvis fyldt til bristepunktet, og når der så kom lidt forårsvarme til, startede en naturlig gæring, det resulterede i boblen og overspild. Det var overspildet, vi fik lov at opsamle, og det kunne nemt blive til flere børfulde af dette guld.

Brunvaresilo

Normalt kostede en børfuld af denne vare fra 2 øre og helt op til 5 øre, afhængigt af udbud. Vi var så heldige at få vores plut gratis mod selv at hente det.

Salige er de gode af hjerte, og onkel var tit med i vores aftenbøn. Vi kunne jo ikke vedligeholde vores hus så fint uden hans hjælp. Vi havde det bruneste hus i byen og var stolte deraf. Ja, vi havde så rigeligt med plut, at bedstemor også gav det en omgang indvendigt.

Det fine og velholdte hus trak turister til, endda helt fra Amerika.

SE OGSÅ:

HenvBOLIGSEKTION

År 44 f.Kr.f. i Rom: KNIVFORBUD I NATTELIVET

HenvVERDENSHISTORIEN01

Julius Caesar strakte hals og lagde hovedet bagover, så hans barberslave Knockilus kunne fjerne de sidste gråhvide skægstubbe. Den hvinende skarpe kniv kildede hans adamsæble.

“Hvis det passede dig, Knockilus,” sagde han, “kunne du have skåret halsen over på mig hundreder af gange. Har den tanke aldrig strejfet dig, at du, en gammel slave af fjern og fremmed herkomst, kunne gøre det af med verdens mægtigste mand så nemt som sådan?”

Knockilus smilede.

“Aldrig, herre,” sagde han, mens han tørrede barberskum af diktatorens underansigt. “Du sparede mit liv på slagmarken ved Avaricum, jeg glæder mig hver morgen over at se dig gå hjemmefra som Roms mest velbarberede storherre.”

Caesar klappede den gamle slave på skulderen og lod en mønt droppe ned i hans hånd.

“Af sted til dagens gerning!” nynnede han, mens han, alene og ubevogtet som sædvanlig, vandrede gennem folkemylderet de få hundrede meter til senatet.

Et vanskeligt møde ventede ham. Hans forslag til ny knivlov, gældende for det indre Rom alle dage efter mørkets frembrud, skulle til debat og afstemning, og en fornemmelse sagde ham, at stemningen ikke var gunstig.

Mine talegaver må vinde sejren, tænkte Caesar. Ligesom jeg slog gallerne med sværdet i hånd og kunne hjembringe Knockilus og andet krigsbytte i ufattelige mængder, må jeg nu med ordets magt overbevise den romerske overklasse om, at der er for meget blodsudgydelse i nattelivet, og at en streng knivlov er nødvendig.

44fKr Cæsar

Caesar havde en hemmelighed: Han var blevet socialdemokrat. Siden nytår havde han fået gennemført en lov om progressiv beskatning af middelklassen, forhøjede dagpenge til arbejdsløse proletarer, gratis tandpleje i form af gummerydning med kølle samt sidst, men ikke mindst: Offentlige tilskud til obligatoriske gedeskindskondomer på de statskontrollerede bordeller.

Knivloven skulle blive kronen på hans politiske værk. Romerske ynglinge og brunlødede indvandrere skulle ikke længere trække kniv på diskoteker, dansebarer og i sidegaderne sent på natten, når promillen var høj og de unge sind i kog.

“God morgen, min ven Longinus og min ven Brutus!” råbte han, idet han sprang op ad trappen mod forsamlingen af senatorer. “Er vi friske? Skal vi have fåreøjesuppe og blå skumvin til frokost?”

“Nu!” lød svaret med et brøl fra Brutus, og i det samme blinkede solen i mindst en snes blanke knivsblade.

“Jamen dog,” sagde Caesar. “Er det en slags demonstration mod knivloven? Er I blevet splittertossede? Loven skal selvfølgelig ikke gælde for patriciere i fuldvoksen alder og ved højlys dag. Som det fremgår af paragraf 4, stykke 1 og 2…”

Han kom ikke længere. Det første stik var gået ind mellem to ribben, og sekundet efter fik han en kniv i ryggen. Og en til.

Caesar så rundt på de vrede ansigter, mens den ene skarpe kniv efter den anden borede sig gennem ham. Nu var det spidsen af en gylden daggert, som han i sin tid efter en festmiddag på et pizzeria i Milano havde skænket sin unge ven Marcus Junius Brutus, der kom nærmere. Den stak, men ramte spændet på hans skulder ved det første usikre forsøg.

“Også du, min søn Brutus,” sagde han, da den svedende knivmorder omsider fik kontakt med kød og blod. Stik nr. 23 føltes som det mest dræbende af dem alle. Med sine allersidste kræfter og blodskum om læberne fremhviskede Caesar:

“Du skal arve min barberslave Knockilus. Han forstår at bruge en kniv.”

Copyright 2016 by Baryl N. Halunk & Louis B. Knockel. Alle rettigheder, herunder retten til opsætning som scenemusical, forbeholdes.

SE OGSÅ:

HenvDANMARKSHISTORIEN

Retur til forsiden

 

Lokale orgier afsløret af skjulte kameraer

Den kendte bjergbestiger, lejesoldat og kvindebedårer, hr. S. Unmack Larsen, har tilstillet avisen følgende lødige kulturreportage:

Kunst er kunst, og plat er plat, men vi skal jo alle tjene til livets underhold, og da kunstfilm-fotograf og landskabsæstetiker, rittmester Heinrich Edelherz von Bösse optog sin spillefim, “De Gamle Nordvestjyders Sæder og Skikke”, valgte han til orgie-scenen at opstille hemmelige hånddrevne kameraer en dameaften i det gamle Blodhavn Badehotel, Pigekostskole og Pan Club.

Det var artige ting som blev bedrevet! Og som det ses nedenunder er flere af scenerne sidenhen dukket op i tvivlsomme udenlandske film, hvortil de rask væk er blevet kopieret uden at betale for rettighederne. Dette siger alt om udlændinge og deres foretagsomhed, og von Bösse har efterfølgende afvist ethvert samarbejde med Nordisk Film, Vangede Billeder, og Nørrebromænd Under Bæltestedet A/S.

Lokalfilm

“De Gamle Nordvestjyders Sæder og Skikke” handler om egnens fortid og udviklingsmuligheder, om fiskerihavne og ostelandbrug, om vandreklitter og fracking. Projektet modtog derfor 100 kroner fra Statens Provinsudviklingsfond, og der blev udsendt adskillige tvangsforflyttede ansatte i Kultusministeriet, som skulle hjælpe til med de kulturelle beskrivelser.

95% af den færdige film viser det omtalte orgie, og reaktionen under førstefremvisningen i Blodhavn Dampvaskeri og Cinematograf var særdeles positiv, undtagen hos dem som genkendte sig selv.

Emilie Poulsdatter, hustru til pastor emeritus Nicodemus Grundtvig: »Sådan har jeg aldrig set ham!«

Pastor emeritus Nicodemus “Nickie” Grundtvig: »Ingen kommentarer, hvor er min hat og briller?«

Vi forsætter med at lede efter mere publikum i de omkringliggende porte og baggårde for yderligere kommentarer.

Se flere film i avisens biograf her

Retur til forsiden