Kooperativ fækaliesilo på Klamhuse Banke

Åbningsreportage: Crass Børsting

Et flerårigt udgravnings- og opmuringsarbejde nåede i morges sin festlige fuldendelse, da en spandfuld rygende varme husholdningsfækalier blev styrtet ned i den silo, som Klamhuse Agrarproletariske Andelsselskab af 1901 har ladet rejse.

fkaliesilo

– Det er en stor dag for egnen og for alle småbønder, husmænd og jordløse arbejdsfolk, udtalte selskabets formand, Ornhardt Bonde, før han tippede spanden. – Med egne moderne lagerfaciliteter kan vi nu opsamle den brune råvare, holde den fugtig og smidig under optimale forhold og videresælge den, når markedsprisen kulminerer. Vi frigør os hermed fra den privatkapitalistiske fækalieoplagringsbranche, som gennem årtier har profiteret på de jævne lokale leverandører.

ICHi-23957

Siloen, der knejser over Klamhuse Banke, kan rumme 36.000 liter (ikke-komprimeret) nordvestjysk normalvare. Brødrene Q. og C. Ferkel, Klamhuse Totalentreprise, har konstrueret den efter bulgarsk forbillede.

Louis B. Knockel overbragte en festglinsende åbningsgave i form af et knippe mønsterpølser fra Det Knockelske Officins personaletønde. Han udstak derefter de nødvendige retningsvisende lussinger for at sætte gang i landproletarernes kædedans omkring siloen.

 

Retur til avisens forside

En tanke om "Kooperativ fækaliesilo på Klamhuse Banke"

 1. Severin von Münchhaus

  Maa det være en ydmyg beundre af Architecturen tilladt, at complimentere det paa een Gang beskjedne, men dog storslaaede Bygværk, som den Kooperatve Fællessilo udgjør.

  I sin stramme, eenfoldige form, repræsenterer den det bedste i vor klassiske Architectur: Et fast architectonisk Greb, baseret paa evigtgyldige Former; her Cylinderen. Dertil afsluttet oventil med en delicat, ikke opulent Gesims, der paa passende og smuk vis, markerer, at hertil kan fyldes op og som samtidigt udtrykker velvalgt form og et til Formaalet passende Maadehold i Anvendelsen af de architectoniske Virkemidler.
  Min bedste Compliment, omend jeg ikke billiger cooperative Foretagender. Erhvervslivet bør ligge i Enkeltpersoners Hænder, saaledes at Indsats, Risiko samt Tab og Profit klart kan henføres til een Person.
  Bedste Hilsener
  Severin von Münchhaus

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image