Smør huset med brunvare

Butthead LOGO

GODE RÅD TIL VEDLIGEHOLD

I de gode gamle dage ”kridtede” vi husene, når det blev forår. Det er en tradition, der stadig er aktuel, og i de mere velstillede familier gjorde man det med brunvare. Hele hytten fik et fint lag forårsbrunering, som vi kalder det.

Bedstefar var i familie med byens fækaliehandler, hans gamle stenrige onkel Anton, der forsynede os med gratis plut (den fineste letflydende vare).

Onkel Antons siloer var oven på vinteren vanligvis fyldt til bristepunktet, og når der så kom lidt forårsvarme til, startede en naturlig gæring, det resulterede i boblen og overspild. Det var overspildet, vi fik lov at opsamle, og det kunne nemt blive til flere børfulde af dette guld.

Brunvaresilo

Normalt kostede en børfuld af denne vare fra 2 øre og helt op til 5 øre, afhængigt af udbud. Vi var så heldige at få vores plut gratis mod selv at hente det.

Salige er de gode af hjerte, og onkel var tit med i vores aftenbøn. Vi kunne jo ikke vedligeholde vores hus så fint uden hans hjælp. Vi havde det bruneste hus i byen og var stolte deraf. Ja, vi havde så rigeligt med plut, at bedstemor også gav det en omgang indvendigt.

Det fine og velholdte hus trak turister til, endda helt fra Amerika.

SE OGSÅ:

HenvBOLIGSEKTION

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image