Alle nordvestjyder har krav på fem lussinger i døgnet

Oldinge, syge og stakler må
ikke blive glemt i en travl tid

En omfattende nordvestjysk kampagne blev i morges igangsat med ca. 500 vederlagsfri opmuntringslussinger til beboerne på Klamhuse Oldingehjem og yderligere et par hundrede håndklask i forbifarten til selvhjulpne oldinge, der blev antruffet på gade og vej.

– Det var en stor glæde at uddele de første festlige gratislussinger og se den gunstige virkning, de øjeblikkeligt fremkaldte, udtaler danselærer Jobbert Æ. Salzwaffel, som er kampagnens daglige leder.

Det oprustede lussingarbejde blandt hjemsognenes gamle og svage støttes af en række fremtrædende nordvestjyder:

5DAGLIGEstatements

Kampagnen iværksættes på frivillig basis netop nu, mens mange af egnens aktive lussatorer er travlt beskæftiget med at opruste til årets turistdisciplineringsindsats.

– Vi glemmer vore egne gamle og ligeledes de svækkede og ensomme, som ikke altid får de fem lussinger i døgnet, der må anses for en menneskeret, siger Jobbert Salzwaffel, der har været optaget af lussingsagen siden sin tidlige ungdom i 1940’erne.

Takket være en bevilling på 3,37 kr. fra Den Knockelske Familiefond kan han nu også gøre brug af en nyudviklet lussingmaskine. – Det fremmer effektiviteten, men erstatter ikke den værdifulde personlige kontakt, man opnår ved at tildele en olding en tre-fire raske morgenlussinger og se et taknemligt smil lyse op i hans eller hendes slidte ansigt.

daglige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image