Knaldroman nr. 18

Stinkertroman

Denne nordvestjyske knaldroman fra 1945 er et litterært fund af sjældne dimensioner, gjort af avisens unge ven og flittige bidragyder, hr. Baryl Nidding Halunk.

Læs tre stærke og fængslende udsnit af det historiske originalmanuskript og få den kulturhistoriske baggrundsforklaring nederst på siden:

116

173

190

Louis B. Knockel kommenterer: Der er uden tvivl tale om tre sider af min grandfætter Stinkert Y. Storknockels sidste roman “HVEM ER DØD? IKKE MIG”, som hans arvinger meldte forsvunden kort efter hans begravelse i juni 1945.

Under oprydning på den kendte forfatters arbejdsværelse, beliggende på loftet over bolsmand Hassan Larsens fårehus på Klamhuse Hede, havde arvingerne fundet titelbladet samt et håndskrevet notat, hvoraf fremgik, at han havde forfattet til og med side 191. Da hans romaner sjældent var over 200 manuskriptsider, må man formode, at “HVEM ER DØD? IKKE MIG” var tæt på sin afslutning.

Hr. Nidding Halunks manuskriptfund bekræfter, at Stinkert Storknockel havde fortjent sin position i læsernes hjerter. Han skrev i sin levetid over 80 romaner, der blev solgt i et samlet oplag af næsten 400 eksemplarer. Samtidig gjorde han sig stærkt gældende i fåre-, gede- og hundeavl og som en af de mest talentfulde fløjspillere i datidens nordvestjyske masturbationssport.

De tre ovenstående sider er indlemmet i Det Knockelske Lokalkulturarkiv, sektion B: Folkelig underholdning af højeste lødighed.

Forrige kalenderblad
Næste kalenderblad

Spring til kalenderblad nr.
1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11  12  13
14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image