Kendisjubilæum i Gustenhuse: Den verdensberømte stuntmand Orla Duhda Zinzüegh fylder 150 År

Stahl-EisenmannLOGO

Idet vort kendteste sognebarn nu kan fejre sin ethundredehalvtredsindstyvende fødselsdag samt sit 75-års jubilæum som internationalt anerkendt stuntman, fremsendes hermed i al beskedenhed nedenstående, af mig udarbejdede portrætartikel om denne stoute, ædle Gustenhusmand og 17-foldige æresborger, der i sit lange liv og virke udelukkende har bragt hæder, stolthed og berømmelse til vor kære hjemegn.

Orla01

Orla02

Orla03

Orla04

Orla05

DEL II: ORLA SVØMMER HJEMMEFRA

Radiolytningen, sammenholdt med moderes besyndelige lidelse, ansporede Orla Møgertsen til at opsøge og forårsage spektakulære ulykker med henblik på at fremkalde alvorlige personskader på egen krop.

Da han i 1941 i en purung alder af 75 år valgte at svømme hjemmefra, for med egne øjne at se lidt af den verden, han hidindtil blot havde hørt om, var det således med ambitionen om at blive verdens største, bedste og mest berømte, konstant tilskadekomne person.

Foto fjernet

Orla07

Orla08

Orla09b

Orla10

Orla11b

Orla12

Orla13

Orla14

Orla15

Listen kunne for så vidt fortsættes i det noget nær uendelige. Orla, der stadig er aktiv i sit fag, har foreløbig medvirket i ufattelige 3.152 film, blevet mere eller mindre alvorligt kvæstet i samtlige scener, mistet hørelsen, synet på det ene øje, 1 ben, 8 fingre, 4 tæer, sin ene testikel, 4 indre organer, samtlige tænder i undermunden og størsteparten af sin højre hjernehalvdel. Han bærer 2 kunstige ører, tredobbelt stomi, rustfrit ståluridom, lider af totalt hukommelsestab, og har sammenlagt været hospitalsindlagt i 47 år, 124 dage og 48 minutter, hvilket er suveræn verdensrekord.

Dette har imidlertid ikke sat noget nævneværdigt præg på den gæve mand, som vi borgere i Gustenhuse Sogn skylder vor allerdybeste respekt, en betragtelig del af vort gode renommé, og selvsagt et stort og hjerteligt tillykke med dagen!

Orla16

SE OGSÅ:

HenvGUSTENTEKNIK

 

 

 

 

 

2 tanker om "Kendisjubilæum i Gustenhuse: Den verdensberømte stuntmand Orla Duhda Zinzüegh fylder 150 År"

 1. Steffen Unmack Larsen

  Det turde være muligt at fortælle flere detaljer om Orlas kærlighedsliv, og gerne med pikante billeder af landskendte danske skuespillerinder fra 50’erne og begyndelsen af 60’erne?

  På forhånd tak og i stor forventning.

  Svar
 2. Sogneborgm. Hartmann Stahl-Eisenmann

  Ærede Hr. Larsen,

  det skulle være mig en ublandet fornøjelse i den nærmeste tid at dykke endnu dybere i filmannalerne, og De kan således forvente yderligere materiale til temaet fra undertegnes pen. Orla selv er dog pt. travlt optaget med indspilningerne til Lars von Triers storproduktion “Skyderi Og Perverse Sommerexcesser Paa Hjerl Hede”, hvorfor det næppe vil være muligt at indhente et decideret interview før på et endnu senere tidspunkt.

  Venligst,
  Hartmann Stahl-Eisenmann

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image