Brune buddingprodukter til muselmændene

Et lokalt eksporteventyr er indledt med flere mellemøstlige markeder som mål. Grundet mangel på de pap- og gummiprodukter, som i de seneste årtier har været hovednæringsmidler dernede, er der nu en betydelig interesse for brun nordvestjysk kraftbudding, som egner sig til komprimering og længere tids sørejse i halvliters-dåser.

Brunbudding01

Buddingen tilberedes efter lokale opskrifter, smagt til med urter fra den hede, der omgiver fabrikant Josef Langusters fabrikskompleks i Klamhuse, tidligere benyttet bl.a. som oldingehjem og gummivarelager.

Kulinarisk konsulent er køkkenchef Georg Antonsen fra Antonsens Folkecafeteria i Nørre Usseldrup. Råvarerne fremskaffes ved gravearbejde i eksisterende depoter, suppleret med indvejet fersk materiale af samme kvalitet som det, disse fagfolk fylder i gryderne derhjemme.

Brunbudding02

Ankommet til Mellemøsten sælges de nordvestjyske dåser såvel på overdækkede markeder som under åbne ørkenhimmel.

Brunbudding03

Eksporteventyret betyder, at den lokale konsumption af flæskeprodukter kan accellereres yderligere. – Jeg ser frem til mindst én ugentlig tallerken flæskevælling, siger grubearbejder Moses B. Malmø. – Jeg og alle andre beskæftigede nordvestjyder skylder fabrikant Languster tak for, at de værdifulde buddingprodukter krydser grænserne, spreder vellugt og kendskab til eksemplarisk afføring blandt værdigt trængende muselmænd i de varme lande.

SE OGSÅ:

HenvVEHIKELKRISE

2 tanker om "Brune buddingprodukter til muselmændene"

  1. E. Stürwolt

    Tak for en fremragende erhvervsreportage!
    Man må dog aldrig glemme at budding har sine rødder dybt nede i sognets overdådige madkultur (blodbudding, hønsebudding o.s.v) . Jeg har derfor efter aftale med forhenværende husmor og mudderbryder Euzebia Dunkelfleisch, stillet familiens opskrift på traditionel liniebudding til fri afbenyttelse for bladets læsere:

    Ingredienser:
    1 kilo let gæret brunvare af 1. sortering
    1 kg Kaliumhydroxid
    ½ kilo granuleret ost
    1 tørret og revet fisk (f.eks Ulk, der let kan hentes op af havnen )
    50 gram brændt lyngrod
    100 gr minesalt
    1 brugt cykelslange til en barnecykel (16″) – ventilen klippes af.

    Tilberedning:
    Koges i 5 timer under idel omrøring
    Filtreres og udvalses med en kagerulle
    Pakkes under en hestesaddel påsiddende en Oldenborgsk vallak.
    Denne bringes i rask trav til den har passeret alle 3 sognegrænser og er returneret godt svedt. (Deraf navnet liniebudding).
    Massen drysses med appelsinskal eller revet skrå og stilles koldt til modning og udvikling af finere smagsnuancer (tidshorisont – efter behag).

    Svar
  2. admin Forfatter

    Mesterligt, ypperligt! Min varme tak til fr. Dunkelfleisch og hr. Stürwolt

    De allerfleste kendte (og samtlige butiksindkøbte) julelækkerier kan hermed udfases. Liniebuddingen overtrumfer dem og vil fra og med i år være en ufravigelig nordvestjysk jule- og vintertradition.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image