Livsvarige friboliger til fire slags nordvestjyske slamberter

Velfærdsreportage: Crass Børsting
Foto: Fatwa Henriksen m.fl.

Arven efter den alt for tidligt afdøde folkedigter og komponist Kalle Kyx er nu endeligt opgjort, og såvel formuens størrelse som testamentets indhold fremkalder nordvestjysk forbløffelse og beundring.

Digterens kontor- og beboelsesejendom på adressen Blodhøj 8-10 får navnet Slambertsminde og vil i løbet af kort tid blive ombygget til livsvarige friboliger for fire typer af lokale slamberter.

Slamberts02

Et baghus, hvor hr. Blodhave havde sit digterværksted og sine musikalske instrumenter, indrettes til herberg for kronisk hjemløse sjovere og forskellige underkategorier af slamberter og sjufter. Fækaliekvaliteten blandt disse medborgere er så ringe, at deres afføring vil blive komprimeret og stablet i gården til månedlig afhentning som tørgods.

Slamberts02

Hundredevis af slamberter i alderen fra 13 til 98 år har meldt sig som ansøgere til de attraktive friboliger. Ifølge hr. Kyx’ testamente skal Louis B. Knockel foretage den endelige udvælgelse, og der er afsat kr. 2,73 til vulkanisering af de knockelske lussinghandskers slidflader forud for de travle uger, der kommer.

Slamberts03

Skriftlige ansøgninger om fribolig kan sendes hertil. (Korrespondance vedlagt en kasse cigarer kommer altid øverst i bunken.)

Addendum:

En årvågen læser spørger, hvad der gemmer sig bag dør nr. 5, og et besøg på stedet afslører, at det er et fællesrum, indeholdende en latringrube, en pr. pedal fremdrevet lussingmaskine og en møntautomat med lokalt fremstillede læskedrikke (rød hostemikstur, gul hestepilsner, brun natursaft med skum). Et paradis for de heldige landslubberter.

SE OGSÅ:

HenvNYSLUBBERT2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image