Useriøse populærmusikere afsløret og straffet

Under ihærdig patruljering såvel i turistområder som i de lokalt benyttede forsamlingshuse har redaktør Louis B. Knockel inden for de seneste få døgn afsløret en halv snes useriøse populærmusikere, skyldige i sammentalt 38 overtrædelser af det regelsæt for offentlig optræden, der blev bekendtgjort og sat i kraft af redaktørens fader og forgænger, Albert Knockel, 11. november 1938 kl. 14.26 prc.

popsang01

– Oplevelserne svingede fra det mildt irriterende til det aldeles uacceptable. Jeg antraf salonmusikere med skæv butterfly, sangere, hvis stemmer var ødelagt af grusmåltider, kvindelige optrædende med en helt uantagelig kropsbygning og – igen og igen – instrumenter, som var nedslidte og umulige at få en ren tone ud af. En del blev klaret på stedet i form af lussinger til de skyldige og øjeblikkelig destruktion af instrumenter. De alvorligere straffe er udmålt efter min faders regulativ, oplyser Louis B. Knockel.

Popsang02

Blandt de straffede er brødrene Lupo og Lambert Presley-Petersen, som dels manglede strenge på instrumenterne, dels blev antruffet ved gavlen af Vester Usseldrup Forsamlingshus, hvor de masturberede i arbejdstiden.

Popsang03

Den alvorligste sanktion ramte refrænsangeren Bassam Poppelkrage. De næste tre måneder skal han iagttage total tavshed. For at sikre dette skal han være iført en tætsluttende heldragt, hvor kun en bundventil vil blive åbnet, når hr. Poppelkrage fire gange i døgnet skal aflevere sine udstødningsprodukter. Næring får han gennem en slange, der morgen og aften tilfører en liter brun pladdervælling.

Popsang04

– Man må statuere et eksempel, når hr. Poppelkrage ikke efter 45 år som friluftssanger på Blodhavn Nordstrand har tilegnet sig en klarere stemme og en bedre tekstudtale, udtaler redaktør Knockel. – Hans overtrædelser er så meget mere forunderlige, når man tager i betragtning, at hans fader, Lubbert Poppelkrage, i 1947 blev straffet for noget lignende.

SE OGSÅ:

HenvNYSANGER

 

2 tanker om "Useriøse populærmusikere afsløret og straffet"

 1. Steffen Unmack Larsen

  Højtærede Herr Redacteur!

  Jeg tillader mig at bemærke angående billedet af Familien Fellahs Promenadeorkester, at jeg mener tidligere at have set samme billede betitlet “Kærligheds Biksen” og som forestillende et lettere lokalkendt og politisk berygtet hovedstadsorkester af den mere misliebige og underklassebevidste slags.
  Det er mig derfor en kilde til ikke ringe undren, at dette orkester skulle have fundet nogen som helst form for accept i Nordvestjylland. Kan det være tilfældet at musikerne optræder under pesudonym, når de kommer til egne, hvor deres sande hensigter er befolkningen ukendt?

  På forhånd tak, i håb om et HØFLIGT svar.

  Svar
  1. admin Forfatter

   Deres skarpe øje tjener Dem til ære, hr. Unmack Larsen, og jeg kan ønske Dem til lykke med, at De ikke fik det nævnte orkester at høre, da en sådan oplevelse kunne have martret Deres sjæl og forbitret resten af Deres liv.

   Familien Fellah havde tidligere optrådt i Holstebro, på Bornholm og (ifølge flere troværdige kilder) på en årelang turné gennem Bulgarien og Rumænien, dengang under navnet Peckelwaerber Rhythmic Combo.

   En 78-omdrejningers grammofonplade, indspillet i Bukarest i januar 1944, var i min morfaders besiddelse og blev afspillet for sidste gang 14. marts 1956 kl. 11.32. Her slutter alle spor, og godt det samme.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image