Jubelnyt: Kendt udflugtskro genåbnet

Et af Nordvestjyllands mest populære spisesteder genåbnede i går kl. 17.12 efter årtiers tragisk braklægning. Såvel landsdelens befolkning som de indstrømmende turister kan se frem til betjening, beskænkning og folkelige festmåltider på det niveau, vore bedste- og oldeforældre fik lov at opleve.

Udflugtskro

Stedet er den historiske Brunmølle Udflugtskro på Blodhøj, og værten, der atter byder unge og gamle velkomne, er ingen ringere end Ludhorst Poppelkrage jr., søn af kroens grundlægger, krigsveteranen Ludhorst Poppelkrage sr. (1841-1939) og dennes hustru Ludmilla (f. 1925).

Kroens storhedstid varede indtil 1959, da en halv snes svenske turister eksploderede efter indtagelse af en skaldyrskompot med hjemmesyltede kapers.

Udflugtskro02

– Det er en episode, vi for længst har lagt bag os, siger direktør Ludhorst jr., som er vendt hjem efter mange års beskæftigelse i den mellemamerikanske forlystelsesindustri.

Udflugtskro04

– Vi har genopdaget de historiske egnsretter, der gjorde kroen så populær i mine forældres tid. En omhyggelig tilberedning og munter servering med tilhørende lussinger vil genskabe det ry, som kroen i min barndom havde. Ligeledes er en hestedrevet mekanisk køkkenmaskine renoveret og sat i drift. Den skærer kødfoderet og de andre råvarer i passende små stumper, overkommelige at tygge og fordøje.

Mars Monkey

Louis B. Knockel var til stede på åbningsaftenen og delte en henkogt hvid abe med sin feststemte ledsager, avlspudlen Lola Canister II. – Et ypperligt måltid, som alle velhavere og oversøiske turister vil blive tvangsindlagt til, erklærede redaktøren, mens han foran kroen udvekslede høflighedslussinger med hr. Poppelkrage.

Det ufravigelige menukort ses herunder. Bordbestilling og meget præcist fremmøde forventes.

Udflugtskromenu

 

2 tanker om "Jubelnyt: Kendt udflugtskro genåbnet"

 1. Holger Madsen

  Er det ikke en lidt vel voldsom pris for den henkogte abekat??
  Kan den pris forhandles eller er der en folkepensionistpris?

  Svar
  1. admin Forfatter

   Meget ærede hr. Madsen. Udflugtskroen oplyser, at hvide aber til henkogning er en ret sjælden råvare, og at dette er forklaringen på den høje pris. Man giver dog altid 7,3 % pensionistrabat på hele regningen, og et selskab på 4 eller flere pensionister vil desuden få en gratis velkomstdrink (blå drikkepetroleum med kapers).

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image