25 heldige nordvestjyder på tvangsmæssig fedekur

De magre tider er overstået for 25 udvalgte nordvestjyder, som fra og med i dag bliver sat på en intensiv opfedningskur. Brun kødbudding, rød flæskesuppe og andre nærende egnsretter vil i løbet af et par måneder forvandle de slunkne forsøgspersoner til sundt svulmende idealtyper.

Fläskert

– Det er med stolthed, jeg sætter dette forsøg i gang, udtaler ernæringssagens førstemand, redaktør Louis B. Knockel, som personligt har udpeget de 25 undervægtige. Den daglige ledelse af tvangsfodringen overlades til veterinærinspektør Osman C. Fläskert, Klamhuse, og den kalorieholdige føde tilberedes på Brunmølle Udflugtskro.

gavefrokost

– Som udgangspunkt er deltagelse frivillig, men hvis forsøget skal have værdi og senere danne forbillede for større ernæringskampagner, må også de mindre oplagte personer gennemføre. Jeg har derfor sikret mig Borgervæbningens støtte, ligesom jeg selv vil bidrage med fordøjelses-fremmende kropslussinger og hasselkæppeprygl i forsøgsperioden.

Personel

En høj grad af social retfærdighed kendetegner forsøget. Deltagerne er unge og gamle, mænd og kvinder, proletarer og velhavere mellem hinanden. – Også de ubemidlede skal have muligheden for at øge deres kropsvægt, men alle vil selvfølgelig med tiden komme til at betale for det, der fortæres, lover redaktør Knockel.

Farmer Butchering Hog

De 25 udvalgte træder ved frokosttid i dag sammen foran udflugtskroen, hvor de pr. person skal konsumere mindst 1 kilo opvarmet og pureret kødfoder. Grønsager vil kun i mindre omgang indgå i retterne, og da hovedsagelig som pynt.

Suppekøkken

SE OGSÅ:

Henv Verden 130619

Retur til avisens forside

 

2 tanker om "25 heldige nordvestjyder på tvangsmæssig fedekur"

 1. Dagbjartur Fjertsmølle

  Ja, der må gøres noget for livsglæden – tykke mennesker er altid glade. Det MÅ da kunne lykkes ! Andre steder i verden har man glade tykke mennesker der danser og synger sig gennem livet med yndefuldt bølgende flæskesider . Også vore beværtninger og varietéer har brug for dem, til at bringe humøret op hos dem med tæring.
  http://www.youtube.com/watch?v=ijjfCDr7_2Y
  http://www.youtube.com/watch?v=P01hRhD0NGQ#t=17
  http://www.youtube.com/watch?v=L8Ilpm5n4iU

  Svar
 2. admin Forfatter

  Allermest ærede hr. Fjertsmølle, min varme tak for Deres støtteerklæring. Jeg opfordrer alle til at se de tre folkeoplysende kortfilm, som De så gavmildt vedhæfter.
  I taknemlig højagtelse signeret, Deres
  Louis

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image