Mange flere nordvestjyske unge skal ryge

Rygoverligger

En rygekampagne af hidtil uset omfang blev i morges kl. 06.34 skudt i gang, da Louis B. Knockel på vegne af Danske Drenges Cigarlegat antændte en svært kalibreret knaldcigar, der detonerede med røde og grønne lyn og snart efter udspredte en tung, blåsort røg i næsten 50 meters omkreds.

Foto fjernet

Festligt og fornøjeligt så det ud for de flere hundrede tilskuere, men anledningen var alvorlig nok. Rygerne er i de seneste årtier blevet stadig færre.

rygerstatistik

– Det er nu, vi skal gribe ind, udtalte redaktør Knockel, – og det vil ske med alle tilgængelige midler. I særdeles er det vor opvoksende ungdom, der skal retledes.

Danske Drenges Cigarlegat støtter kampagnen med 24,19 kr., der vil blive omsat såvel i tobak som i de indensogns fabrikerede lyng-, tang- og tørveprodukter.

Se herunder en del af det righoldige propagandamateriale:

ryg1

 

Foto fjernet

Ryg6

ryg9b

ryg9c

På skoler og legepladser vil de yngste blive præsenteret for rygning i teori og praksis, og på ungdommens samlingssteder, f.eks. ved Klamhuse Brugsforenings gavl, hvor masturbationsidrætten dyrkes, vil alle over 15 år blive beordret til at ryge. Louis B. Knockel har sammen med flere af landsdelens førende lærerkræfter påtaget sig at gennemføre mindst 14 tvangsrygningsaftener i løbet af den udendørs sæson..

Kampagnen fortsætter, til rygningen i de yngste aldersgrupper er tilbage på 1990’er-niveau eller helst derover. Yderligere midler kan og vil om nødvendigt blive tilført.

SE OGSÅ:

HenvBØRNOGMAD

 

3 tanker om "Mange flere nordvestjyske unge skal ryge"

 1. Peter Buch

  Hvordan stiller knocklerne sig til overladelse af TILLIGE cigarundersøgelser på det nationale og internationale felt efterhånden er endt i hænderne på luskenborgere? For mig at se er det endnu værre end hvis noget af væsentlighed for kommunen seriøst afgjordes i Holstebro?
  The company has developed an exclusive method of food analysis, testing and authentication that has thwarted the counterfeiting of food goods, and also cigars.[1][6
  https://en.wikipedia.org/wiki/Eurofins_Scientific
  https://da.wikipedia.org/wiki/Steins_Laboratorium

  Svar
 2. admin Forfatter

  Meget ærede hr. Buch. Jeg deler Deres bekymring for, at cigarkontrollen skal overgå til fremmede magter. Siden 1897 er alle cigarer, der har passeret grænsen til mine hjemsogne, blevet prøverøget af min fader, af overlærer Lumbago-Larsen eller af mig. Jeg agter at opretholde en skarp og årvågen kontrol og vil inden for det kommende år knytte en eller to unge rygerdrenge til mig som kontrolassistentelever.

  Fremdeles ærbødigste hilsner, Deres Louis

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image