Årets husdyr kåret: Snabelhunden Jokum

En sagkyndig komité, ledsaget af et hornorkester, kunne tidligt i morges overbringe fr. Josefa Schneckelfritz, Klamhuse Vestermark, en jubelnyhed i storformat: Hendes snabelhund Jokum har vundet titlen som årets nordvestjyske husdyr.

Jokum blev valgt i skarp konkurrence med andre forædlede hunde, tamsvin, kalkuner, avlsgeder, dresserede fisk og øvrige arter af højt specialiserede stuedyr. I dommerkomiteen sad husdyrsagens mangeårige førstemand, redaktør Louis B. Knockel, sammen med veterinærinspektør O. C. Fläskert og ægteparret Pippi og Ruben Brisling, forfattere til bogværket ”Sjove insekter i hus og have”.  

Årets husdyr 02

Den hædrede snabelhund blev for nogle år siden hentet til egnen af bådsmand Abner Schneckelfritz, Blodhavn, der havde købt den på et værtshus i Panama City. Han fik dengang stillet i udsigt, at dyret kunne fungere som støvsuger og vinduespudser. Dette holdt ikke stik, og bådsmanden overvejede at sælge sit fejlkøb til lægemiddelindustrien eller bordeltjeneste.

Til Jokums store held kom Abners tante, fhv. cykelrytter og varietésangerinde Josefa Schneckelfritz, på besøg, og hun faldt straks for det charmerende og muntre lille husdyr.

Lady Circus Bicyclist with Penny-Farthing Bicycle

I sit kærlige og forstående hjem er Jokum nu trænet op til at gøre tjeneste som patrulje- og vagthund, og han har også vist sig at have betydelige kreative evner. I timevis kan han sidde ved fr. Josefas stueorgel og finde toner frem. Det allermest betagende er dog, at han deler sin herskerindes smag for hjemmerystede alkoholiske frugtdrikke.

– Jeg har tidligere holdt kamprotter og avlskalkuner, men vi opnåede aldrig den samme fortrolighed, som jeg har med Jokum, når vi sidder i køkkenet og nyder vore five o’clock drinks, udtaler den stolte husfrue.

Overrækkelsen af diplom samt en sæk kødfoder og en dunk træsprit til dyrets fortæring skete klokken 10.03 i Nørre Usseldrup Bedehus. Hundreder af begejstrede nordvestjyder var mødt frem med deres fire-, seks- og ottebenede husdyr. Louis B. Knockel holdt festtalen og sørgede for de nødvendige regulerende lussinger under publikums ind- og udmarch.

SnabeldyrSPIL

Tilbage til forsiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image