Til julefest med Fede-Niels 17:24

FedeNjulxx

17. december 2026

Fede-Niels og Hartmut Gaffelwaber sparkede døren op til Flødeisfabrikken og skød vildt omkring sig.

”I er anholdt,” skreg Fede-Niels. ”Hele bundtet!”

Rachwald Halallandsen trak en fjernbetjening ud af lommen og begyndte at trykke og dreje på knapperne. En flok dræberfækalier myldrede ind i bygningen med kurs mod Hartmut og Niels, som kravlede op på en trækasse. Pistolerne bragede mod fækalierne, som stadig myldrede fremad.

Niels prøvede at tæmme dem med sin kazoo men det virkede ikke.

”Din kazoo har ingen virkning på de her fækalier,” lød det fra Rachwald. “De er modificeret. Vi har indopereret microchips, så jeg kan fjernstyre dem. Hæ, hæ, hæ! Det er slavefækalier.”

”Det er sådan du får dem til at stjæle borgernes kød. Jeg havde det på fornemmelsen.”

Niels havde ikke flere skud i bøssen. I frustration kastede han pistolen opgivende gennem luften. Den ramte en stolpe, fløj en anden retning og slog fjernbetjeningen ud af bagmandens hånd.

”POKKERS!”

Fjernbetjeningen smadrede mod gulvet. Fækalierne var ikke længere underlagt Plantebandens magt. Fede-Niels lod kazooen gøre resten af arbejdet.

***

”I har ødelagt det hele,” hylede Rachwald Halallandsen, der var den eneste tilbage i hallen. Gurkerkongen og Vulva Minke var stukket af under tumulten og havde taget deres privatfly tilbage til Holstebro. Dem så man sikkert ikke mere til resten af julen. Den store bagmand begyndte at smile:

”Nåh, nej. Det er sandt. Den sidste del af planen er stadig i gang. Ha, ha.”

”Tal!” brølede Hartmut og pryglede ham i skridtet.

”Intet kan få mig til at tale. Auv!”

Fede-Niels frembragte et stykke plantebøf og pressede det mod Rachwalds læber.

”Åh, gud nej. Alt andet end vegansk kost,” skreg Halallandsen.

”Spyt ud eller smag din egen medicin.”

Bagmanden spærrede øjnene op, trak vejret ind og råbte:

”Vi har fyldt en flæskesteg med sprængstof og leveret den til baronen. Halunkenborg bliver bortsprængt til julefesten. På den måde vil der i fremtiden ikke vil være nogen modstand når vi indfører obligatorisk plantemad til resten af landet, mens vi selv spiser kød i smug! Oven på ruinerne af Halunkenborg opfører vi irritationens og korruptionens højsæde, Rakkelborg, hvor vi i fremtiden vil køre landet i sænk!”

Fede-Niels og Hartmut Gaffelwaber måbede.

”Vi må advare baronen inden det er for sent!” sagde Hartmut.

Fede-Niels proppede i vrede den ækle grønne substans i flaben på bagmanden, der tyggede med stort ubehag. Snart beklagede hans mave sig. Kroppen forsøgte af afstøde fremmedlegemet. I næste nu skød en brun fontæne ud gennem endetarmen på skurken. Kraften var så stærk at han slog en kolbøtte i luften og landede i den brune pyt.

”Du må redde baronen, Niels. Så slæber jeg denne forbryder ned på politistationen.”

Har Niels en chance for at stoppe flæskestegsattentatet? Er Halallandsen bekæmpet eller har han et sidste es i ærmet? Følg med i næste afsnit!

Forrige kalenderblad
Næste kalenderblad
Retur til avisens forside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image