Kalenderblad 13: Irlwandt Gammelmann

Gyldne kazoo Hartmann logo 13

Tidligere på året kunne vi her i Gustenhuse fejre et 100-års jubilæum. Fødselaren hr. Irlwandt Gammelmann blev som ung knøs i 1936 lokalkendt, da han efter skoletids ophør i ét drag tømte latrinspanden på Gustenhuse & Omegns Opdragelsesanstalt, og dermed ved sit eget strålende eksempel demonstrerede vigtigheden af genvinding og bæredygtighed, som fremtidens løsning på økonomi- og klimaudfordringerne.

Billede 1 (49)

Livet igennem har hr. Gammelmann gjort sit yderste for at overbevise sine medborgere om det fornuftige i at anvende de eksisterede ressourcer så miljømæssigt ansvarligt som overhovedet muligt. Bl.a. derfor, kan vi her i Gustenhuse bryste os af en af landets højeste gennemsnitslevealdre, samt Skandinaviens uofficielt højeste brunvarestandard.

Billede 2 (57)

“Jeg ønsker ikke nogen virak omkring min person, det har vi politikerne til!” udtaler en åndsfrisk hr. Gammelmann, og slukker dagens 14. brunvarecerut, hvorefter han indtager sit beskedne aftenmåltid: en herlig, og ikke specielt euforiserende Søvnig Nathat, fra egen biodynamiske baghave, samt et halvt dusin limfjordsportere.

Billede 3

Vi gratulerer med jubilæet, håber han trods alt vil acceptere sin nominering, og ønsker ham held og lykke i konkurrencen om Den Gyldne Kazoo!

Forrige kalenderblad                 Næste kalenderblad                    Retur til avisens forside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image