Kalenderblad 16: Organiserede landslubberter

Gyldne kazoo Gylla logo 16

Nordvestjysk Landslubbertloge har siden 1898 bidraget til stabilitet og livsglæde i vore hjemsogne. Generationer af logebrødre har knyttet livsvarige venskaber og nyttige forbindelser af enhver art takket være de ugentlige logemøder og halvårlige større stævner.

Kalender 2021 # 16 landslubbertlogen

Hvad der foregår i logetemplet på Blodhøj er naturligvis hemmeligt, og hvis nogen skulle drømme om at røbe de ritualer, der knytter broderskabet sammen, ville han hurtigt komme på bedre tanker, når han huskede, hvordan det gik den sidste forræder, hundefrisørmester Pimpert Guffelhage, efter at han i 1981 begik sin utilgivelige forbrydelse.

Huden fra Pimperts bryst, bug, ryg og røvbalder blev præpareret og syet sammen til en fane med påskriften FORRÆDER. Denne fane frembæres i spidsen for logens processioner, herunder den årlige brunvarefestivalmarch over Klamhuse Hede. Det siges, at Pimperts hovedskal benyttes som drikkeskål ved optagelsesritualet for nye logebrødre, men her er vi inde i hemmelighedernes domæne, så jeg skriver ikke et ord mere derom.

Kort og godt: En gylden hæderskazoo bør forefindes i templet, og med tiden vil den sikkert få rituelle funktioner og betydninger.

Forrige kalenderblad                 Næste kalenderblad                    Retur til avisens forside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image