114-årig læge knust i luxusautomobil nær Chicago

Ældre nordvestjyder vil endnu huske en kæk og krølhåret ung fækaliearbejder, som i 1929 afsejlede med emigrantbåden S/S Blodhavn til Amerika. Hans navn var Lubbert Børsting.

Af hans breve hjem til faderen, bolsmand Lambert Børsting, Klamhuse Overdrev, fremgik det, at unge Lubbert snart efter ilandstigningen fandt godt og stabilt arbejde i Chicagos kloakker. Med flere af brevene fulgte 2-dollarsedler, mønstrede husdyrkondomer og andre fornøjelige smågaver.

Lægedød01

Cirka 1970 ophørte familiens kontakt med den dengang 69-årige kloakinspektør. Stor var derfor overraskelsen og gensynsglæden, da Lubbert Børstings 81-årige søn Ronald søndag formiddag blev trukket frem på gulvet og præsenteret af prædikant Tölper Grusboll i Nørre Usseldrup Bedehus.

– Ronald er vendt hjem med en god nyhed: Det evige liv er inden for rækkevidde. Hans fader påbegyndte i moden alder en medicinsk virksomhed og frembragte adskillige naturmidler, som har vist sig uhørt effektive mod skæl, testikelkløe, røde ører og andre hverdagslidelser. Den mest forbavsende virkning af midlerne er dog, at de synes at udsætte døden på ubestemt tid. Da Lubbert Børsting i 1999 erhvervede sin doktorgrad, var han fremdeles en rask og ungdommelig mand med bølget hår og hvide tænder. Han havde dagligt intim omgang med flere puddelhunde og en lodretribbet radiator på det laboratorium, hvor medicinen blev til.

Børstings uventede og alt for tidlige død skyldtes et sammenstød med et lastautomobil, som på en landevej nær Chicago pløjede sig gennem venstre side af doktorens tunge luxuspersonautomobil og irreparabelt demolerede hans legeme. Hovedet blev fundet flere hundrede meter derfra og kunne ikke bankes tilbage i funktionsduelig facon, selv om de første tililende så det blinke med øjnene og var sikre på, at det var en sådan håndfast istandsættelse, han anmodede om.

Lægedød03

Sønnen Ronald Børsting, faglært kuffertafbærer og jukebox-operatør, var gennem de sidste årtier sin fars trofaste hjælper, og han bringer flere kufferter fulde af medicin med sig til Nordvestjylland, hvor han er gået i tæt samarbejde med Klamhuse Husmandshospital om at stille diagnoser og fordele disse helbredelsesmidler.

Lægedød02

Konsultation kan aftales på telefon Klamhuse 147y; henvendelser fra sygekasserestanter og andre mindrebemidlede frabedes indtil videre høfligt, men bestemt.

SE OGSÅ:

HenvBRYDEDØD

 

2 tanker om "114-årig læge knust i luxusautomobil nær Chicago"

 1. Wolle Cawling

  Chicago? Så har han nok arbejdet sammen med Al Capone, Sam Giancana, Tony “Tunfisk” Accardo og de andre udbrydere fra Tolne Banden, der overtog magten over Chicagos organiserede kriminalitet.

  Svar
 2. Hartmann Stahl-Eisenmann

  Ja, utvivlsomt, og de stod formodentlig også bag bankrøveriet, der i sin tid kostede hr. Felinus Mislyd og søn livet.

  http://landsbytossen.dk/?p=9114

  Derfor er det os magtpåliggende, at vi omgående mangedobler indsatsen mod Tolne-Banden, og deres medsammensvorne, førend vi når til lignende tilstande, her i vor landsdel.

  Ærbødigst,
  -Hartmann Stahl-Eisenmann

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image