Efterårspløjningen er i gang

StürwoltLOGO

Pløjesæsonen er indledt. Sognets landbefolkning som både er arbejdsom og kreativ, udvikler løbende ny jordbehandlingsteknik.

Ambrosius Muldbakke (uden for billedet) demonstrerer her et semiautomatisk pløjevehickel. Retning og pløjedybde styres af et solur, dukken holder krager, måger og overløbere fra nabokommunen på afstand.
Ploejning-Muldbakke

Tvillingerne Ebenezer og Heino Salzwaffel harver og pløjer altid i samme arbejdsgang. En lirekasse der kan spille Wagner, er påmonteret for at lette arbejdet. Heino danser gerne i plovfuren, mens Ebenezer bruger båthornet. På egnen forbindes tonerne af Tannhäuser ofte med sæsonens indledning.
.Ploejning_Saltzwaffel

Salomon Sphagnum’s dybdepløjeapparatur til tung lerjord. Eksplosiv brunvare skydes ganske enkelt ned i jorden, mens der ’grubes’ og løsnes. Næste års afgrøde bliver gigantgræskar af militæriske dimensioner. Apparatets størrelse kræver aktiv medvirken fra en nærliggende landpøbelforlægning.  Rytterens hasselkæp  i venstre hånd øjnes kun knapt.

Ploejning-Sphagnum

For Gridando Flatulli og hustru har denne tid altid været en fest, som skydes i gang med et overdådigt topersoners karneval med brun festpølse og hestepilsner. Festen afsluttes med det traditionsrige pløjeløb, hvor Griselda altid kommer først.

Ploejning-Flatulli

Retur til avisens forside

3 tanker om "Efterårspløjningen er i gang"

 1. Sonorius Gaster

  Fremragende instruktiv artikel. Hvis mine midler rakte til det, ville jeg nok anskaffe et vehikel, som bl.a. har den fordel, at man ikke skal diskutere med det.
  Under de givne omstændigheder må jeg spænde svigermor for ploven og se, hvor langt vi kommer.
  Sonorius Gaster, statshusmand, Søllested

  Svar
 2. roehakker

  Der er intet der slår lugten af ny vendt muld og lyden af arden der ind imellem rammer en sten, når man trasker bag ved arden og tankerne flyver, mindes man sidste høstfest med alle skønjomfruerne. Med ønsket om en god roesæson.

  Svar
 3. Smækbukseentusiasten

  Faktisk eksperimenterede man i USA med fuldautomatiske pløjevehickler tilbage i 1950’erne. Desværre kom de lidt for tit på afveje, og de kunne kun køre rundt og ikke frem og tilbage, så ideen blev opgivet. (har billede af det)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image