Kalenderblad 20: Det Herrens år 1931

Og det skete i de dage, at fru Bembo Rifbjerg nedkom med et drengebarn på Sundby Hospital, og hendes ægtemand, Kuffart Z. Rifbjerg, hentede mor og spædbarn i en hyrevogn, nærmere bestemt en blåsort Ford A med indregistreringsnummeret K 2140.

Hjemme i gulstensbungalowen stod familiens mangeårige køkkenslave, Molly Malone, klar med en mælketoddy til de voksne og en sukkerknald, dyppet i irsk whiskey, til det skrigende barn.

Mørket faldt på, men over villavejen på Amager lyste det sælsomme skær fra en blegrød stjerne, som ingen før havde bemærket i nærområdet.

Stjernen viste vej for tre herrer i lange frakker og gummigalocher. De meldte sig ved døren klokken 23.59 prc.

– Vi er de kulturradikale skytsånder, bekendtgjorde den klejnest byggede og mest gennemsigtige af dem. – Vi bringer gaver med: Manglende realitetssans, utaknemlighed, frækhed, grådighed, misundelse, smålighed og desuden et vist talent, så jeres vrælende møgunge bliver i stand til at gøre stor skade på nationens åndsliv og især på de hundredetusinder af stakkels gymnasieelever, der skal tvangslæse hans ævl i anden halvdel af århundredet og endnu længere frem.

Kuffart Rifbjerg gik i kælderen efter sit veltjente jagtgevær, men inden han fik det ladt og kom op igen, var ånderne forsvundet, og den blegrøde stjerne skinnede heller ikke længere så kraftigt.

1931 baby

Det var nok en ond feberfantasi alt sammen, tænkte han, mens han fandt vej til soveværelset, hvor lille Klaus hylede som en sindssyg.

Kuffart, der skulle møde klokken 04.31 prc. på sit job som kommunal natrenovationsinspektør, havde lyst til at kvæle barnet, men gjorde det ikke.

Copyright 2015 by Baryl N. Halunk & Louis B. Knockel. Alle rettigheder, herunder retten til opsætning som scenemusical, forbeholdes.

Forrige kalenderblad    <<<         >>>    Næste kalenderblad

Retur til forsiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image