Månedsarkiv: april 2014

Landproletarisk stævne i grusgraven 1. maj

Førstemajstævne

MØDEBEFALING: Nordvestjysk Landproletar- og Småagrarforbund indkalder igen i år til et storslået 1. maj-stævne i Vester Klamhuse Grusgrav. Alle oppegående voksne landproletarer i Nørre Usseldrup, Klamhuse, Blodhøj og Jøderup Sogne giver møde og indmarcherer i kolonner, formeret efter alder og højde, fra de to vestlige adgangsveje til grusgraven.

Program

Kl. 16.55: Lussering påbegyndes. Ordinære proletariske kaskadelussinger ned gennem rækkerne.

Kl. 17.05: Forbundsformand Holbert Tannhals holder årets kamptale: “Respekt for den brune råvare og for os, der frembringer og forarbejder den”.

Kl. 17.25: Nordvestjyske socialisters nye luksusautomobil vil køre fire omgange på grusgravens rand.

Kl. 17.35: Aktionerende homofile landarbejdere synger fra hovedscenen, iført polstrede gummidragter.

Proletarlussingkorps

Kl. 18.05: Holstebro Frivillinge Proletarlussingkorps introducerer sirupslussingen, et folkeopdragende nyt fremskridtsmiddel. De trænede lussatorer dypper kontinuerligt håndfladerne i sirup, hvilket giver kraftigere klask og en stærkt stimulerende vedhængskraft i tilbageslaget.
(Bemærk: Usseldrup Negervareimport har sponsoret 68 liter tyktflydende sirup til øvelser og opvisning, men det er på længere sigt for kostbart et arbejdsmateriale, og opfinderen Nathan Mandrik vil derfor forsøge at udvikle en lokal erstatning, baseret på omrørte sukkerfækalier, som kan indsamles efter familiefester, børneidrætsstævner, turistkageserveringer på stranden og andre begivenheder med sukkerholdig bespisning.) 

Plasmabanjo

Kl. 18.45: Aftenens underholdningshøjdepunkt. Den fra Sydamerika hjemvendte festproletar, banjovirtuosen og opvisningsmasturbanten Vidkun Plasma (udvandret i 1949), vil underholde og efterfølgende blive stegt over et bål af petroleumsvædede bildæk. Fagorganiserede landproletarer spiser gratis med, øvrigt publikum betaler kr. 0,14 for hver ske- eller gaffelfuld. 

Sirupslussering fortsætter under spisningen, så langt råvare rækker. Blå drikkepetroleum til sædvanlig favorabel proletarpris.

Kl. ca. 20.55: Lussingdans og kollektiv festmasturbation til tonerne af Folmer Thorax Humørtrio med refrænsangerinden Fatwa G. Nielsen.

Kl. 22.05 prc.: Alt lys slukkes. Rask afmarch. Lussinger med kradsuldshandske til de sendrægtige. Fællessang under bortvandringen: “Vi priser dig, nordvestjyske sandjord”.

SE OGSÅ:

HenvHOESTFEST

Lambert Larsen udleverer sit privatliv

HalunkLOGO

Realitetsfjernsyn er kommet til Nordvestjylland

I dag ved daggry underskrev postmanden Lambert Larsen en 119 sider lang kontrakt, hvorved han permanent giver afkald på sit privatliv. Fra nu af og i al evighed vil et kamerahold bestående af 15 mand følge ham i hans gøren og laden døgnet rundt, året rundt.

Dokumentationen vises live på alle fjernsynsapparater i en radius af 100 kilometer under programtitlen “Mit liv i en nøddeskal”.

Realitetsfjernsyn01

Motivationen for det usædvanlige tiltag forklarede hr. Larsen straks, da han havde lagt fyldepennen fra sig efter endt signatur:

– Jeg er en ufattelig interessant person. Langt mere spændende end mine medborgere. Jeg har intet at skjule. Alt skal frem. Betragt det som en gave fra mig til samfundet, udtalte den nye tv-stjerne.

Realitetsfjernsyn03

Allerede efter få timer på skærmen er interessen blandt befolkningen mærkbar. Seertallene er steget drastisk og ser ud til forblive høje.

Realitetsfjernsyn04

I alle afkroge af hr. Larsens domicil er der installeret kameraer, mikrofoner samt bevægelses- og varmesensorer, så ingen detaljer vil gå omverdenen forbi. Antallet af kameraer i huset skal tælles i snesevis, halvdelen anbragt i og omkring das og bad.

Realitetsfjernsyn02

Hr. Larsens gavmilde deling af sit privatliv stopper dog ikke her. I slutningen af måneden vil han få indopereret et kamera i sit korpus, så seerne kan få indblik i hans indvendige funktioner.

– Når man har sagt A, må man også sige B, påpeger han.

Postmand Larsen har store planer for i morgen. Han har tænkt sig at ryge en god pibe tobak, bedække op til flere husdyr, pudse sølvtøj og derefter gå tidligt i seng.

– Alt til ære for mit publikum, griner Lambert Larsen, Nordvestjyllands nye store realitets-stjerne.

SE OGSÅ:

HenvHalunkPHALLOS14

 

Husmornyt: Verdens mindste storkøkken

StürwoltLOGO

Klamhuse Gynækologiske Udstyrsfabrik & Jernstøberi tilbyder: Komplet køkken, alt sammen på mindre end 1 m2 – der kan IKEA bare ikke være med!

super-koeleskabet2

Køleskab med frostbox, brunvaregaskomfur med 3 blus, køkkenvask med varmt og koldt vand, og diskret opbevaringsskuffe. En model med elektriske kogeplader er en valgmulighed. Denne model egner sig bedre til  hjemmedestillationer pga den mindre eksplosionsfare.

Klamhuse Jernstøberi m.m. har, som det her ses af den udenlandske reklame, længe haft en god eksport  til USA, hvor man jo er vilde med alt nyt, inden det er gennemprøvet. Køkkenet har således over en årrække gennemgået ’in vivo’ test, og er nu eksklusivt  til disposition for det kræsne nordvestjyske publikum. Se det hos Deres nærmeste isenkræmmer.

I USA sælges denne model under varemærket General Knockel. En kommende model kombineret med toilet, radio og pissoir forventes på markedet i løbet af nogle år.

Tilbage til forsiden

Ruben Angst til Bruxelles med glødende kinder

Resultatet af Europavalget landede, hvor Det Knockelske Prognoseinstitut af 1947 KmbH havde forudset. Ruben Angst bliver sendt til Bruxelles med 98,69 pct. af stemmerne.

Ruben sejrsfest

Begejstringen var stor, da vælgerne samledes på Stationspladsen. Louis B. Knockel uddelte nogle hundrede paradelussinger, inden han gik over til seriøs og grundig lussering af valgets sejrherre.

Som de fleste vil vide, er det vor hidtidige generalguvernør Ruben Angst, der nu med glødende kinder er på vej til Bruxelles. Han har haft en kort og brat opstigende karriere. Efter mange år som pudddelfrisør i Djakarta vendte han hjem, da hans broder, det politiske kampagnegeni Arno Angst, alt for tidligt var blevet offer for en brunvareeksplosion og spredt over flere kvadratkilometer.

Rubenvælger02

– Siden Arnos tragiske bortgang har vi måttet konstatere, at Ruben ganske vist ligner ham af ydre, men han savner den ældre broders gennemslagskraft, udtalte Louis B. Knockel under valgkampen. – Ligeledes har Rubens indsats for lussingdisciplin, fækalieforædling, masturbationsidræt og andre lokale mærkesager været skuffende ringe.

Rubenfullsize

– Vi hilser med tilfredshed, at Ruben nu bliver gemt af vejen i Bruxelles. Han har underskrevet et gældsbevis på adskillige millioner kroner, og hans alt for store månedslønninger, honorarer, diæter osv. vil blive sendt herop til hans nordvestjyske fæller, som har frembragt ham og i en periode fundet sig i hans svagheder. Den skade, en mand som Ruben Angst kan gøre i Bruxelles, er ubetydelig i forhold til de store penge, vi pumper ud af ham.

Det endelige valgresultat oplyses i løbet af et par dage. – Vi skal have navngivet og afstraffet de vælgere, som stemte imod Ruben, og jeg er på sporet af dem, udtalte redaktør Knockel, mens han i nat undersøgte de få samfundsfjendske stemmesedler for fingeraftryk.

SE OGSÅ:

HenvAngsteksplosion

 

Ferdinand Ølsnitz endeligt. Skæbnen blev hans lod.

StürwoltLOGO

Den kendte opfinder Ferdinand Ølsnitz forsvandt for en uge siden, da han ville afprøve sin nyeste idé: Et pedaldrevet militærvehikel beregnet på mineudlægning til vands.
balloncykel
Herover: En prototype fremvistes en sommerdag i Klamhuse parken.sidste år.

Vehiklet skulle ved afprøvningen i marts, bringe ham sikkert og tørskoet over Nørre Usseldrup å og tilbage igen, på det sted hvor åen er bredest. Han havde i dagens anledning iført sig brunvareopvarmede waders, og en selvlysende tophue som ekstra sikkerhed.

Mange stillede op langs bredden for at overvære begivenheden, men også på nordsiden af Nørre Usseldrup å, var der betydelig interesse fra Holstebro kommunalbestyrelse, som holdt et skarpt øje med situationen.

Foto fjernet

Efter en halv times heftig pedallering var Ferdinand Ølsnitz til alles forundring pludselig helt ude af synsfeltet. Havde vehiklet mon også submarine egenskaber eller var det ganske enkelt forulykket? Debatten var livlig.
Efter flere timers angst og bæven, beordrede redaktør Knockel et eftersøgningshold bestående af en nærliggende swingerklub og 7 slagterlærlinge ud i åen.
badegaester
Succesen var dog til at overse, og specialister måtte tage over.
Dykkerkongen Wolfgang Wienerwaltz og frue krøb i deres tarmgasopvarmede højteknologisk forbundne dykkerdragter, og begav sig ufortøvet i aktion ud i den martskolde å.
dykkere2-sMen trods timers forgæves spadseren frem og tilbage på åens bund, ivrig kalden, harpunering, og trækken våd, måtte man give op med uforrettet sag.
Var Ferdinand Ølsnitz og hans mineudlægningsvehikel faldet i Holstebros kommunalbestyrelses hænder ?

En uge senere dukkede det nedslående svar op.

 

 

 

 

Salomon Sphagnum’s nedre engarealer befandt sig resultatet af en grusom tildragelse. Den endemiske og sjældne Klamhuseål havde slået til igen, og det havde kostet dyrt. Ferdinand Ølsnitz  havde mødt sin skæbne.  Begge kombattanter var omkommet, formentlig ved gensidig kvælning. Muligens har den selvlysende tophue virket som madding.
Eftersom de befandt sig på land 16 meter fra åen må man formode, at Ferdinand Ølsnitz ved den yderste heroiske anstrengelse, var spadseret op af vandet, men havde mistet fodfæste og balance inden menneskelig beboelse blev nået, og evt. hjælp kunne tilkaldes.
Skæbnen blev hans lod.
mand_i_fisk_sh
Vore tanker går i dag til familien Ølsnitz, der efter miltærets omhyggelige inspektion, har fået fisken udleveret som kompensation. Der skulle nok være stjerneskud til frokostbordet en rum tid.

Vehiklet inklusive 4 miner må indtil videre anses for at være gået tabt.

Tilbage til forsiden

Hesteansigter og andre afvigende hovedfaconer genvinder magt og ære

Fysiognomisk storreportage: Crass Børsting
Foto: Cecil Grøn, Lubbah Gurfinkel m.fl.

En stilfærdig, men gennemgribende samfundsrevolution er på vej hen over Nordvestjylland. Hestehoveder, blomkålsører, fem-dobbelte pludderhager, stærkt fremskudte øjenbryn og indfaldne gummer vil snart igen være symboler på magt og anseelse.

Hestehoveder01

Bag denne lykkelige udvikling står Hestehovedklubben af 1927, som efter mange års stilstand nu atter er i rivende fremdrift.

Hestehoved02

Hestehovedklubbens grundlægger, beslagsmed Pholbert Haraldsen (1839-1941) præsiderede ved sin alt for tidlige død over en folkebevægelse med flere hundrede eksempler på deforme fysiognomier. Uigennemtænkte forsøg på at komme til at ligne alle andre har i de efterfølgende årtier undergravet nordvestjysk selvstændighed, men nu kalder Pholberts barnebarn, kondomvulkanisør Hippo Haraldsen, Klamhuse Vestermark, til modrevolution.

Hestehoveder03

– Vi er startet i det stille, men vores seneste udendørs parade samlede over 214 stærkt afvigende hovedformer, og ved alle kommende nordvestjyske valg og udnævnelser kan vi gøre os gældende med knusende styrke, udtaler hr. Haraldsen jr.

Hestehoved04

Louis B. Knockel har støttet klubbens rekonstruktion med rådgivning og mange hundrede opmuntrende lussinger. – Jeg har lagt vægt på, at ikke kun heste-, men også hunde- og grisehoveder kom med i bevægelsen, og det er lykkedes til fulde. Mine egne efterkommere, såvel de to- som firbenede, marcherer taktfast fremad i denne nordvestjyske folkestorm.

SE OGSÅ:

HenvHalunkSLATNEARME