Baronesse forgriber sig på nordvestjysk landboungdom

WolleCavlingLOGO

Det er kendt fra herr Bille Septembers nyeste film, at baronessen, hvis navn det ville være dårlig etikette at nævne ligeud, gennem tiden har haft talrige affærer af decideret ikke-platonisk art med unge danske skønånder, heriblandt Bjørn Thorkildvig, Bjarne Castella og Uwe Max Jensen. Alligevel kommer det som en overraskelse i lokale landboungdomskredse, at det aristokratiske akademimedlem ikke kunne tøjle sin mørke side under hendes nylige ophold her på egnen.

Blix000

Den store forfatter til værker som “Out of Africa – en guide til Coitus Interruptus” opholder sig normalt i uge 29 på sit landsted i Blodhavn, Lille Kampala, blandt litterater og dansklærere kendt som “Rungstedlund ved Oddesund”. I år falder hendes ophold sammen med filmatiseringen af romanen “Babette på Sengekanten”, en storbudget satsning med Meryl Streep og Ole Søltoft i hovedrollerne.

Blix01

“Vi fik en henvendelse fra Lille Kampala om, at baronessen ønskede 2-3 af vore medlemmer til the, scones og agurkesnitter tirsdag kl. 15.30,” fortæller Abu Brunhammer, formand for Klamhuse Landboungdom. Angiveligt skulle det dreje sig om forstudier til baronessens opkommende bog “Brun-Agre”, en frygtelig historie om bondekonen Ane, der køber sin søn fri fra amtmandens tugthus ved at tømme samtlige Klamhuses latriner på een dag og nat.”

“Men vore drenge må have fået andet end agurkesnitter, for da jeg onsdag morgen kl 4.30 som sædvanlig vækkede dem til malkning, fandt jeg dem liggende dybt under halmdynerne, blødende fra rectum med et imbecilt udtryk i ansigtet, imens de med fråde om munden igen og igen gentog : “Møbelbankeren fra Mombasa, Møbelbankeren fra Mombasa…”

Blix02

“Måske skal vi sætte mere ind for, at vore elever lærer at begå sig i de finere lag; hvordan man holder på en hummergaffel, korrekt indsætter en buttplug og andre nødvendige færdigheder for at begå sig i det fine selskab”, slutter Abu Brunhammer.

“Hvad ved lille De om aristokratisk radikalisme?” adspørger en tydeligt irriteret baronesse avisens udsendte. “ Jeg er blevet 136 år på en diæt af østers, champagne og kuvøseguf, og jeg har ikke tænkt mig at ændre noget for at tilfredsstille nutidens plebejermoral eller krænkelsesparathed. Kan han humme sig, før min lakaj pudser hundene og Tolne Banden  på ham!” slutter forfatterinden vredt, før jernporten smælder i.

Blix03

Vi får altså desværre ikke denne gang en alternativ udlægning af begivenhederne i det kenyanske thehus, men vi vil med skærpet opmærksomhed følge baronessens næste lokale manøvrer.

SE OGSÅ:

HenvWolleBRUNELIV

Retur til avisens forside

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image