Natlig eksplosion ryster Blodhavn

PoppeLOGO

Sent i aftes rystedes Blodhavn og omegn af en voldsom eksplosion, som kunne høres og mærkes helt til Holstebro.

Blodhavn Dynamitfiskerforening har gennem længere tid ikke kunne opfylde kvoterne for brisant-producerede ferskvarer, da lagrene af sprængmidler har været næsten tomme, og genindkøb har vist sig næsten umuligt på grund af stigende international efterspørgsel.

Via en mellemøstlig varebørs lykkedes det imidlertid forleden Dynamitfiskernes Fælles-rederi A.m.b.a. at erhverve en ældre trotylcoaster med fuld last til en meget fornuftig pris.

Dynamitfiskere02

”Jeg skulle måske have studset over den lave pris, men var bare lykkelig for, at vort gamle, hæderkronede erhverv fik en overlevelsesmulighed”, indrømmer dynamitfiskernes formand, Harro Hamborg-Henriksen.

Coasteren ankom i går eftermiddag til Blodhavn, og blev efter fortøjning omgående forladt af den to mand store besætning. Hamborg-Henriksen entrede det statelige fartøj for at inspicere lasten med henblik på losning. I forreste lastrum konstaterede Hamborg-Henriksen en skarp, sur odeur, og for at undersøge sagen nærmere i det mørklagte lastrum tændte han sin cigar, en handling vi nu kender de sørgelige konsekvenser af.

Dynamitfiskere01

Lasten har siden vist sig at bestå af NitroFæc, et stærkt ustabilt sprængstof baseret på højtryks-komprimeret kamelgødning og batterisyre.

Som ved et mirakel omkom ingen ved ulykken, og Hamborg-Henriksen kunne ved egen hjælp og en sækkevogn søge lægelig assistance på Klamhuse Husmandshospital.

”Mine ben var alligevel temmelig medtagne af det hårde slid på søen”, udtaler Hamborg-Henriksen og tilføjer: ”og jeg forventer da også at kunne spare et pænt beløb på benklæder og galocher!”

Ved eksplosionen forsvandt en stor del af havneanlæggene samt de der placerede bygninger, blandt andet Blodhavn Sømandshjem med den uerstattelige samling af antikke gebisstativer samt det nyåbnede Folkebordel, som netop havde investeret et to-cifret beløb i et topmoderne regummieringsanlæg til genbrugskondomer.

SE OGSÅ:

HenvPoppeBORDELABE

Retur til avisens forside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image